Επικαιρότητα:

Παγκόσμια Ημέρα Γέλιου: 7 τρόποι να γελάσεις με το παιδί σου

02 Μαίου 2017 - 09:38 | Οικογένεια
Παγκόσμια Ημέρα Γέλιου: 7 τρόποι να γελάσεις με το παιδί σου

Είναι γεγονός ότι το γέλιο κάνει καλό στη ζωή μας και είναι άκρως θεραπευτικό. Η 2η Μαΐου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Γέλιου.

Σε οργανικό επίπεδο να θυμάστε ότι το γέλιο ενεργοποιεί το ανοσοποιητικό, μειώνει τις ορμόνες του άγχους, χαλαρώνει τους μυς και ελαττώνει τους πόνους, ενώ έχει ευεργετικές ιδιότητες και στη λειτουργία του εγκεφάλου.

Σε συναισθηματικό επίπεδο, φέρνει ευτυχία, και δημιουργεί αναμνήσεις! Στα παιδιά, το να μοιράζονται στιγμές γέλιου με τους γονείς  τους, δημιουργεί έντονο συναισθηματικό δέσιμο και είναι το κλειδί για μια υγιή σχέση. Παρακάτω θα σας παρουσιάσουμε 7 τρόπους για να γελάσετε με το παιδί σας.

    Αρχίστε να μιλάτε αλαμπουρνέζικα! Το παιδί δεν θα σας καταλαβαίνει και θα προσπαθεί να σας μιμηθεί. Μετά από λίγο θα δείτε ότι θα ξαπλώσετε στο πάτωμα θα γελάτε μέχρι δακρύων.
    Βρείτε στο youtube βιντεάκια με μαμάδες και παιδιά να χορεύουν. Προσπαθήστε να κάνετε όσα βλέπετε. Επειδή δεν είστε επαγγελματίες το αποτέλεσμα θα σας κάνει να ξεκαρδιστείτε.
    Πιάστε τις βούρτσες και σηκώστε τα μαλλιά πάνω! Κοιταχτείτε στον καθρέφτη! Δεν μπορεί…θα σας πιάσουν τα γέλια!
    Ξαπλώστε στο κρεβάτι ή στον καναπέ και σηκώστε το παιδί στα πόδια σας και κάντε διάφορες ασκήσεις!
    Δώστε το κινητό στο παιδί σας και βγάλτε selfies κάνοντας τις πιο αστείες γκριμάτσες!
    Κάντε snapchat!
    Παίξτε κρυφτό! Το σίγουρο είναι ότι τα απίθανα μέρη που θα σκεφτεί το παιδί σας να κρυφτεί θα σας κάνουν να ξεσπάσετε σε πολλά γέλια.