Επικαιρότητα:

Υπάρχει Άι-Βασίλης; Η τρυφερή αληθινή ιστορία που θα σας κάνει να πιστέψετε στα θαύματα

16 Δεκ. 2015 - 10:23 | Οικογένεια
Υπάρχει Άι-Βασίλης; Η τρυφερή αληθινή ιστορία που θα σας κάνει να πιστέψετε στα θαύματα

Θα ήθελα να σας διηγηθώ μια προσωπική ιστορία για τον Άι Βασίλη, που ανεξαρτήτως την ηλικία μας, οι περισσότεροι -εάν όχι όλοι μας- θέλουμε να πιστεύουμε πως υπάρχει!

Παραμονή Πρωτοχρονιάς κι ενώ περίμενα να γεννήσω στις 3 Γενάρη, «έφαγα» μια περιποιημένη τούμπα στις 29.12.2000 και την επόμενη μέρα (30/12) η κόρη μου αποφάσισε να βγει νωρίτερα, αλλά υγιέστατη. Η μικρή μου, ήρθε ως δώρο Πρωτοχρονιάτικο! Ήρθε για να ομορφύνει και φέρει πολλά χαμόγελα και δάκρυα χαράς στην οικογένειά μας.

Η αλλαγή του χρόνου έγινε στο μαιευτήριο και με τον πιο ανεκτίμητο θησαυρό στην αγκαλιά μου... την κορούλα μου. Η δική μου επιθυμία και του συζύγου μου, ήταν να μεγαλώσει η οικογένειά μας και καθώς περνούσε ο καιρός ήταν στα σχέδιά μας η απόκτηση ενός δεύτερου παιδιού.

Τα πράγματα όμως δεν έρχονται πάντα όπως τα υπολογίζουμε και μετά από 7 χρόνια επίμονης προσπάθειας, κατάφερα να μείνω έγκυος. Δυστυχώς η εγκυμοσύνη μου δεν προχώρησε όπως θα έπρεπε.

Με την κόρη μου είχα και εξακολουθώ να έχω μία πολύ ειλικρινή σχέση. Δεν της έχω πει ποτέ ψέμματα και συζητάμε τα πάντα με τον τρόπο που μπορεί να καταλάβει και χωρίς να προβληματίσω την παιδική της αθωότητα.

Έτσι έκανα και με την αποτυχημένη εγκυμοσύνη. Αφού της το ανέφερα ως γεγονός, της εξήγησα πως ενώ μπορεί να θέλουμε να κάνουμε πράγματα στην ζωή μας, υπάρχουν δυσκολίες που μας φρενάρουν. Αυτό όμως δεν θα πρέπει να μας κάνει να το βάζουμε κάτω, θα πρέπει να προσπαθούμε και να μην εγκαταλείπουμε ποτέ τον στόχο μας, γιατί έτσι γινόμαστε πιο δυνατοί.

Εκείνη την χρονιά, (Δεκέμβριος του 2007 και χρονιά της αποτυχημένης κύησης) και αφού είχε λάβει η κόρη μου ένα γραμμα από το χωριό του Άι Βασίλη, (το είχε ταχυδρομήσει ο γαμπρός μου που είχε πάει επαγγελματικό ταξίδι εκείνη την περίοδο στην Λαπωνία), έκπληκτη με πήρε τηλέφωνο στη δουλειά για να μου πει πως ο Άι Βασίλης της έστειλε το παρακάτω γραμμα:

Γράμμα από τον Άι Βασίλη προς τη Δήμητρα

 card1

Η κόρη μου, δίχως να χάσει στιγμή, πήρε χαρτί και μολύβι και απάντησε στον αγαπημένο της Άγιο όλο χαρά ζητώντας του τα δώρα που ήθελε την Πρωτοχρονιά. Όπως μπορείτε να δείτε και εσείς στο γράμμα, η κόρη μου εκτός από το σπίτι της Μαρί ήθελε και ένα αδερφάκι, ζητώντας από τον Άγιο Βασίλη, να μείνω έγκυος.

Το γράμμα της Δήμητρας προς τον Άγιο Βασίλη

 card3

Στο τέλος του χρόνου η χαρά της ήταν διπλή καθώς απέκτησε και το δώρο που ήθελε κι εγώ ήμουν ξανά έγκυος. Θα αποκτούσαμε ένα νέο μέλος στην οικογένειά μας και αυτή τη φορά, όλα πήγαν κατ' ευχήν.

Τέτοιες μέρες θυμάμαι πάντα την αντίδραση της Δημητρούλας μου, όταν της ανακοινώσαμε ότι θα αποκτήσει αδερφάκι, «Τελικά μαμά υπάρχει Άγιος Βασίλης για όλους μας, αρκεί να είμαστε καλά παιδιά!».

Τα επόμενα Χριστούγεννα για εμάς ήταν ακόμη καλύτερα καθώς στο σπίτι υπήρχε και ο γιος μας, Λευτέρης, ο οποίος οφείλω να ομολογήσω πως μέχρι και σήμερα (7 χρόνια μετά), κάνει πάντα αισθητή την παρουσία του, λόγω της δυνατής του προσωπικότητας!

Εύχομαι σε όλους καλές γιορτές και μην ξεχνάτε πως υπάρχει Άι Βασίλης για όλα τα παιδιά, μικρά και μεγάλα!

Άντζελα