Επικαιρότητα:

Αυτές οι γυναίκες δυσκολεύονται να συλλάβουν

16 Σεπ. 2015 - 11:08 | Οικογένεια
Αυτές οι γυναίκες δυσκολεύονται να συλλάβουν

Υπάρχουν δύο κατηγορίες γυναικών: Αυτές οι οποίες «συλλαμβάνουν» γρήγορα παιδί κι αυτές οι οποίες δυσκολεύονται και μπορεί να καταφύγουν σε άλλες μεθόδους.

Μία νέα έρευνα που ήρθε στο φως της δημοσιότητας έρχεται να φέρει τα πάνω κάτω, σε ό,τι αφορά την σύλληψη. Οι γυναίκες που δουλεύουν περισσότερες από 40 ώρες την εβδομάδα και /ή σηκώνουν βαριά φορτία και/ή είναι υπέρβαρες, καπνίστριες ή με φτωχή σεξουαλική ζωή, μένουν πιο αργά και πιο δύσκολα έγκυες, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.

Στη μελέτη συμμετείχαν 1.739 νοσοκόμες , από τις οποίες το 1/3 δούλευε πολύ σκληρά και πολλές ώρες. Όσες από εκείνες δούλευαν πάνω από 40 ώρες εβδομαδιαία χρειάζονταν κατά μέσο όρο 20% περισσότερο χρόνο για να «συλλάβουν», σε σύγκριση με όσες δούλευαν 21 έως 40 ώρες.Τα αποτελέσματα ήταν παρόμοια και για όσες σήκωναν ή μετακινούσαν βάρη τουλάχιστον 12 κιλών αρκετές φορές μέσα στη μέρα. Παρέτειναν τον χρόνο σύλληψης παιδιού μέχρι και 50%, σε σύγκριση με όσες δε σήκωναν βάρη ή δεν είχαν οι ίδιες πρόσθετο βάρος.