Οι λόγοι που θα σας πείσουν να κάνετε δεύτερο παιδί

10 Σεπ. 2015 - 09:17 | Οικογένεια
Οι λόγοι που θα σας πείσουν να κάνετε δεύτερο παιδί

Εάν ήδη έχετε ένα παιδάκι και σκεφτόσαστε να μεγαλώσετε την οικογένεια σας, εμείς σας παραθέτουμε κάποιους επιπλέον λόγους που θα σας πείσουν να «επισπεύσετε» τα μελλοντικά σας σχέδια!

Ένα αδερφάκι θα  κάνει πολύ ευτυχισμένο το πρωτότοκο παιδί σας

Το πρωτότοκο παιδί σας θα είναι πολύ χαρούμενο, γιατί θα έχει παρέα μέσα στο σπίτι. Μπορεί στην αρχή να δυσκολευτείτε να συγχρονιστείτε στις απαιτήσεις των δυο παιδιών αλλά σίγουρα μετά από ένα διάστημα τα αδερφάκια (ίδιου ή διαφορετικού φύλου δεν έχει σημασία) θα παίζουν και θα διασκεδάζουν πολύ το ένα  με την παρέα του άλλου. 

Τα παιδιά σας θα γίνουν περισσότερα κοινωνικά

Τα παιδιά χωρίς αδέρφια, δυσκολεύονται περισσότερο στο να δημιουργήσουν φιλίες, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι στο τέλος δεν δημιουργούν. Όταν όμως, το παιδί μεγαλώνει μέσα σε μία οικογένεια που δεν είναι στραμμένοι όλοι πάνω του αλλά μοιράζεται τη τροφή, τη φροντίδα, το χώρο και τα παιχνίδια πολλές φορές με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας  συνηθίζει πολύ πιο εύκολα να συνυπάρχει μέσα σε μία ομάδα και αυτό το βοηθά στην κοινωνικοποίησή του με αποτέλεσμα να  κάνει πιο εύκολα φιλίες.

Τα παιδιά σας θα έχουν λιγότερες πιθανότητες να πάρουν διαζύγιο ως ενήλικες 

Σύμφωνα μάλιστα με έρευνα όσα περισσότερα αδέλφια έχει ένα παιδί, τόσο λιγότερες πιθανότητες να πάρει στη ζωή του διαζύγιο.Στην πραγματικότητα, κάθε επιπλέον αδελφός ή αδελφή μειώνει την πιθανότητα διαζυγίου κατά 2%.Τα παιδιά που μεγαλώνουν μέσα σε πολυμελείς οικογένειες αντιλαμβάνονται του οικογενειακούς δεσμούς και δείχνουν να τους εκτιμούν αργότερα στη ζωή τους και να θέλουν να δημιουργήσουν τα ίδια  μεγάλες οικογένειες. 

Μειώνονται οι πιθανότητες εφηβικής κατάθλιψης στα παιδιά 

Όπως μας πληροφορούν οι μελέτες τα αδέλφια μπορούν να προστατεύσουν τους εφήβους από τα αισθήματα μοναξιάς, ενοχής και φόβου. Ένα παιδί που μεγαλώνει με αδέρφια πάντα ξέρει πως θα υπάρχει κάποιος στο σπίτι που θα μοιραστεί μαζί του αυτό που τον προβλημάτισε στο σχολείο.  Η αδερφική σχέση είναι μία σπουδαία σχέση που παίζει ρόλο στην διαμόρφωση της προσωπικότητας του ανθρώπου. Το παιδί  μαθαίνει  να μοιράζεται όμορφα συναισθήματα και να βιώνει από κοινού καταστάσεις με τον/ την αδερφό/ή του, συνεπώς  σίγουρα θα μοιραστεί και θα εκτονώσει κατά τη διάρκεια της εφηβείας του  προβληματισμούς και προσωπικές σκέψεις που θα τον προστατέψουν από την εσωστρέφεια και την κατάθλιψη. 

 

 

govastileto