Διασκεδάστε όλη η οικογένεια με τις πασχαλινές προετοιμασίες

06 Απρ. 2015 - 10:35 | Οικογένεια

 -Το Πάσχα συνήθως συνδυάζεται με την εποχή της άνοιξης δίνοντας έτσι πολλές ευκαιρίες σε μικρούς και μεγάλους για βόλτες στη φύση και για παιχνίδια. 

-Το Πάσχα είναι μία γιορτή που τα παιδιά την περιμένουν, γιατί είναι γεμάτη από γλυκά, τσουρέκια, λαμπάδες και λιχουδιές. Μπορείτε να ετοιμάσετε κουλουράκια πασχαλινά και ατομικά τσουρέκια για το Πάσχα. 

-Μιλήστε στο παιδί σας για την πασχαλινή λαμπάδα. Το έθιμο θέλει τη λαμπάδα να τη φέρνει η νονά, οπότε εκμεταλλευτείτε την ευκαιρία για να συναντήσετε αγαπημένα πρόσωπα. 

-Εξηγήστε στο παιδί σας ότι η άνοιξη είναι η πιο καρποφόρα περίοδος και ότι αυτή την εποχή γεννιούνται τα περισσότερα ζώα. Αγοράστε βιβλία με ανοιξιάτικα χρώματα και πολλά ζωάκια.

-Βάψτε όλη η οικογένεια τα πασχαλινά αβγά και θαυμάστε τις δημιουργίες του παιδιού σας. Προμηθευτείτε με μαρκαδόρους και με αυτοκόλλητα και με τη δικής σας επίβλεψη ζητήστε από το παιδί σας να ζωγραφίσει ή να κολλήσει αυτοκόλλητα πάνω στα αβγά που θα τοποθετήσετε πάνω σε ειδικές πασχαλινές αβγοθήκες. 

-Μιλήστε στο παιδί σας για το έθιμο του τσουγκρίσματος των κόκκινων πασχαλινών αβγών που θα το διασκεδάσει παρά πολύ. 

-Φτιάξτε πασχαλινά καλαθάκια και δωρίστε τα στα αγαπημένα πρόσωπα. Αγοράστε καλαθάκια και διακοσμήστε τα με πολύχρωμες κορδέλες στα χρώματα της άνοιξης,  πασχαλίτσες, κουνελάκια, αβγουλάκια, γεμίστε τα με κουλουράκια που θα φτιάξετε εσείς.