Επικαιρότητα:

Eurovision 2024: Το νέο φαβορί, η θέση της Ελλάδας και η Μαρίνα Σάττι στην πιο δύσκολη στιγμή της

05 Απρ. 2024 - 17:31 | Eurovision
Eurovision 2024: Το νέο φαβορί, η θέση της Ελλάδας και η Μαρίνα Σάττι στην πιο δύσκολη στιγμή της

Οι Eurofans μπορεί να κινούνται σε ρυθμούς Eurovision, η Μαρίνα Σάττι όμως δεν βλέπει τα πράγματα να κυλούν όπως τα περίμενε. Η εκπρόσωπος της χώρας μας, που θα ανέβει στο stage του δεύτερου ημιτελικού στις 9 Μαϊου, περνά την πιο δύσκολη στιγμή της ζωής της καθώς πέθανε ο πατέρας της.

Οι πρόβες της διακόπτονται προσωρινά λόγω πένθους, ενώ ακύρωσε όλες τις εμφανίσεις της σε τηλεοπτικές εκπομπές, με την δισκογραφική εταιρεία της να βρίσκεται στο πλευρό της και να τη στηρίζει. Η τραγουδίστρια θα βρίσκεται στο Μάλμε της Σουηδίας όταν θα γίνει το 40ημερο μνημόσυνο, κάτι το οποίο την θλίβει περισσότερο.

Κι ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, η χώρα μας με το κομμάτι Ζάρι βρίσκεται στην 8η θέση των στοιχηματικών έχοντας πέσει λίγο. Βέβαια, το τραγούδι έχει γίνει hit και σίγουρα οι προσδοκίες είναι μεγάλες

Eurovision – Ανατροπή με το φαβορί

Εδώ και καιρό, στην πρώτη θέση βρισκόταν η η Κροατία που θα διαγωνισθεί στον πρώτο ημιτελικό. Το τραγούδι «Rim Tim Tagi Dim», που ερμηνεύει ο Baby Lasagna, σαρώνει αν και πολλοί κατηγόρησαν ότι είναι πιστή αντιγραφή  από το κομμάτι με τίτλο «Espectro» του DJ Adrian De La Vega, το οποίο έχει κυκλοφορήσει στο Spotify από το 2020.

Ωστόσο, εδώ και κάποιες ώρες, βρίσκεται στην δεύτερη θέση καθώς η Ελβετία ανέβηκε στην κορυφή. Η χώρα θα εκπροσωπηθεί από τον καλλιτέχνη NEMO και το κομμάτι «The code».

«Το τραγούδι με τίτλο “The Code” αφορά στο ταξίδι που ξεκίνησα με τη συνειδητοποίηση ότι δεν είμαι ούτε άνδρας ούτε γυναίκα. Το να βρω τον εαυτό μου ήταν μια μακρά και συχνά δύσκολη διαδικασία για μένα, αλλά τίποτα δεν με κάνει να αισθάνομαι καλύτερα από την ελευθερία που κέρδισα συνειδητοποιώντας ότι είμαι non binary. Είναι το καλλιτεχνικό μανιφέστο της προσωπικής μου διαδρομής – ένα ξεχωριστό μουσικό έργο που συνδυάζει τη ραπ, το drum n’ bass και την όπερα», έχει πει ο ίδιος.

Πηγή: eleftherostypos.gr