Επικαιρότητα:

Αδυνάτισμα: Πέντε ροφήματα για να αποκτήσετε επίπεδη κοιλιά

04 Απρ. 2024 - 18:02 | Διατροφή
Αδυνάτισμα: Πέντε ροφήματα για να αποκτήσετε επίπεδη κοιλιά

Όσοι επιθυμούν μία γραμμωμένη και επίπεδη κοιλιά, δίνουν προτεραιότητα σε σκληρή γυμναστική και μία αυστηρά υγιεινή διατροφή.

Όμως αυτό που συνηθίζουν να αμελούν είναι τα ροφήματα που καταναλώνουν, τα οποία μπορούν να αποτελέσουν σημαντικούς συμμάχους προκειμένου να πετύχουν τους στόχους τους. Πώς; Από την ανανέωση του μεταβολισμού , μέχρι την καλύτερη χώνεψη και τη μείωση της πείνας. Εάν λοιπόν, θέλεις να κάνεις πιο έξυπνες επιλογές ροφημάτων, που θα σε βοηθήσουν να πετύχεις τον στόχο σου, διάβασε παρακάτω για να μάθεις, ποια είναι τα 5 καλύτερα ροφήματα για επίπεδη κοιλιά.

Νερό
Δυστυχώς, συνηθίζεται να μην δίνεται η απαραίτητη σημασία σε αυτό. Ξεκινώντας τη μέρα με ένα ποτήρι νερό ενεργοποιείς τον μεταβολισμό σου, πράγμα που μπορεί να σε βοηθήσει να ελέγξεις την όρεξή σου. Αυτό συμβαίνει επειδή, με το να παραμένεις καλά ενυδατωμένη όλη την ημέρα, υποστηρίζεις την ικανότητα του σώματός σου, να μεταβολίζει αποτελεσματικά το λίπος.

Μελέτες δείχνουν ότι η κατανάλωση νερού πριν από τα γεύματα μπορεί επίσης να σε κάνει να αισθάνεσαι χορτάτη, μειώνοντας τις πιθανότητες υπερφαγίας. Αν στόχος σου λοιπόν είναι μια επίπεδη κοιλιά, επιδίωξε λοιπόν να καταναλώνεις τουλάχιστον 8 ποτήρια νερό καθημερινά για τη βέλτιστη ενυδάτωση και υγεία του πεπτικού συστήματος. 

Πράσινο τσάι για επίπεδη κοιλιά
Το πράσινο τσάι είναι από τις κορυφαίες επιλογές ροφημάτων που μπορείς να βάλεις στη διατροφή σου, αν θέλεις να αποκτήσεις μια επίπεδη κοιλιά. Το πράσινο τσάι ενισχύει τον μεταβολισμό, λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε κατεχίνες (ομάδα φλαβονοειδών με ισχυρή αντιοξειδωτική δράση). Αυτά τα φυσικά αντιοξειδωτικά προάγουν την οξείδωση του λίπους, βελτιώνουν την ευαισθησία στην ινσουλίνη και υποστηρίζουν την υγιή διαχείριση βάρους.

Επιπλέον, η μέτρια περιεκτικότητα σε καφεΐνη στο πράσινο τσάι μπορεί να προσφέρει μια ήπια ενεργειακή ώθηση, καθιστώντας το μια εξαιρετική εναλλακτική λύση στα ζαχαρούχα ποτά με πολλές θερμίδες. 

Νερό με λεμόνι
Το συγκεκριμένο ρόφημα βοηθά  αφού χαρακτηρίζεται από αντιοξειδωτικές ικανότητες. Το νερό με λεμόνι είναι γεμάτο με βιταμίνη C, η οποία υποστηρίζει ουσιαστικά τη διαδικασία οξείδωσης του λίπους του σώματός σου. Η κατανάλωση ζεστού νερού με λεμόνι το πρωί μπορεί να ενεργοποιήσει τον μεταβολισμό σου και να προάγει την αίσθηση της πληρότητας, αποτρέποντας πιθανώς την υπερκατανάλωση τροφής αργότερα, μέσα στην ημέρα. 

Νερό με αγγούρι
Τα αγγούρια αποτελούνται από πάνω από 95% νερό, καθιστώντας το συνδυασμό του με νερό, ένα επίσης εξαιρετικά ενυδατικό ρόφημα. Επιπλέον, περιέχουν ενώσεις που μπορεί να βοηθήσουν στον έλεγχο της όρεξης, μειώνοντας τη συνολική πρόσληψη θερμίδων. «Το νερό με αγγούρι είναι αναζωογονητικό, χαμηλό σε θερμίδες και μπορεί να έχει ήπια διουρητική δράση» λένε ειδικοί.

Μηλόξυδο για επίπεδη κοιλιά
Μια ανάλυση του 2021 που δημοσιεύτηκε στο BMC κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το μηλόξυδο, μπορεί να βοηθήσει στον έλεγχο των επιπέδων σακχάρου στο αίμα και να ενισχύσει το αίσθημα πληρότητας. Ορισμένες μελέτες δείχνουν ότι το μηλόξυδο, μπορεί να προάγει την απώλεια λίπους, ειδικά όταν συνδυάζεται με υγιεινή διατροφή και άσκηση.

Σημείωση: Αραίωσε μια κουταλιά της σούπας μηλόξυδο, σε ένα μεγάλο ποτήρι νερό και κατανάλωσε το πριν από τα γεύματα. Επιπλέον, μπορείς να το προσθέσεις ως dressing στις σαλάτες.

πηγή: ladylike.gr