Επικαιρότητα:

Χάστε πιο γρήγορα βάρος με αυτούς τους συνδυασμούς τροφών

11 Νοε 2022 - 13:05 | Διατροφή
Χάστε πιο γρήγορα βάρος με αυτούς τους συνδυασμούς τροφών

Οι συνδυασμοί τροφών στην προσπάθεια απώλειας βάρους, θα σας βοηθήσουν να δείτε πιο αποτελέσματα στο σώμα σας. Όταν πρόκειται για αδυνάτισμα, δύο ή περισσότερες τροφές μπορεί να είναι καλύτερες από μία, αναφέρουν οι διατροφολόγοι. Αυτό συμβαίνει, επειδή το καθένα έχει διαφορετικά θρεπτικά συστατικά που λειτουργούν μαζί. Ως ομάδα, μπορούν να σας βοηθήσουν να αποφύγετε την πείνα, να παραμείνετε χορτάτοι περισσότερο και να κάψετε λίπος ή θερμίδες καλύτερα από ό,τι θα έκαναν μόνοι τους.

Εκτός από το βάρος που μπορείτε να χάσετε, το σώμα σας δεν θα είναι πλέον φουσκωμένο και θα έχει απαλλαγεί από πολλές τοξίνες, αναφέρει στο webmd.com, η Sabrina Felson, MD.

Χάστε πιο γρήγορα βάρος με αυτούς τους συνδυασμούς τροφών
Αβοκάντο και πράσινα λαχανικά
Μια σαλάτα με σπανάκι ή λάχανο είναι χαμηλή σε θερμίδες και υψηλή σε θρεπτικά συστατικά. Για να γίνει πιο χορταστικό, το γεύμα, πασπαλίστε με αβοκάντο.Το αβοκάντο λέει η Felson, έχει ένα είδος καλού λίπους (μονοακόρεστο) που διώχνει την πείνα. Βοηθά επίσης το σώμα σας να απορροφήσει περισσότερα από τα αντιοξειδωτικά των λαχανικών που καταπολεμούν τις ασθένειες.

Κοτόπουλο και πιπέρι καγιέν
Το στήθος κοτόπουλου είναι γνωστό ότι είναι καλό για απώλεια βάρους . Μια μερίδα έχει 27 γραμμάρια πρωτεΐνης για λιγότερες από 150 θερμίδες. Η πρωτεΐνη χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να αφομοιωθεί και αυτό μπορεί να σας κρατήσει χορτάτους περισσότερο. Πασπαλίστε με μια γεναία ποσότητα πιπέρι καγιέν. Θα σας κρατήσει χορτάτους για πολλές ώρες και θα σας κάνει να πεινάτε λιγότερο.

Πλιγούρι βρώμης και καρύδια

Ένας απλός τρόπος για να αδυνατίσετε: Η απλή προσθήκη περισσότερων φυτικών ινών στη διατροφή σας μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια βάρους. Αυτό συμβαίνει επειδή το σώμα σας δεν μπορεί να διασπάσει τις φυτικές ίνες, έτσι επιβραδύνει την πέψη και καταλαμβάνει χώρο στο στομάχι σας. Με 4 γραμμάρια φυτικών ινών ανά φλιτζάνι, το πλιγούρι βρώμης μπορεί να είναι μια καλή πηγή. Τα καρύδια μπορούν να προσθέσουν περίπου άλλα 2 γραμμάρια, συν χορταστική πρωτεΐνη και τραγανή γεύση.

Αυγά, μαύρα φασόλια και πιπεριές
 Ξεκινήστε τη μέρα σας με αυτό το γεμάτο πρωτεΐνες scramble. Σύμφωνα με έρευνα στο Journal of the American College of Nutrition, οι άνθρωποι που είχαν αυγά για πρωινό έτρωγαν λιγότερο για το υπόλοιπο της ημέρας από εκείνους που είχαν ένα κουλούρι. Τα μαύρα φασόλια και οι πιπεριές κάνουν αυτό το πρωινό γεύμα ακόμα πιο χορταστικό, χάρη στη διπλή δόση φυτικών ινών

Σούπα με φασόλια και λαχανικά
 Προσθέστε μια σούπα λαχανικών με βάση το ζωμό στο μεσημεριανό ή το βραδινό σας γεύμα. Το υγρό γεμίζει το στομάχι σας, αφήνοντας λιγότερο χώρο για τροφές με υψηλότερες θερμίδες. Μια μελέτη έδειξε ό,τι οι άνθρωποι που ξεκίνησαν με σούπα έτρωγαν 20% λιγότερες θερμίδες κατά τη διάρκεια ενός γεύματος. Το ανακάτεμα με φασόλια, όπως τα ρεβίθια ή τα μαύρα φασόλια, μπορεί να του δώσει περισσότερη δύναμη διατήρησης επειδή είναι πλούσια σε πρωτεΐνη και φυτικές ίνες.

Μπριζόλα και μπρόκολο
Πολύ κουρασμένος για να πας στο γυμναστήριο; Αυτό το γεύμα μπορεί να σας βοηθήσει. Το βοδινό κρέας είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες και σίδηρο, τα οποία το σώμα σας χρησιμοποιεί για την κατασκευή ερυθρών αιμοσφαιρίων.Το μπρόκολο είναι ο τέλειος συνδυασμός, γιατί η βιταμίνη C βοηθά το σώμα σας να πάρει σίδηρο. Έναμιση φλιτζάνι από αυτό το λαχανικό έχει το 65% όλης της βιταμίνης C που χρειάζεστε την ημέρα.

Πράσινο τσάι και λεμόνι
Εάν χρειάζεστε ένα pick-me-up, ετοιμάστε λίγο πράσινο τσάι. Το ρόφημα με λίγες θερμίδες είναι γεμάτο με αντιοξειδωτικά που ονομάζονται κατεχίνες, που μπορεί να σας βοηθήσουν να κάψετε περισσότερες θερμίδες και λίπος. Μια μελέτη έδειξε ότι η κατανάλωση 4 φλιτζανιών πράσινο τσάι κάθε μέρα μπορεί να οδηγήσει σε μείωση του βάρους και της αρτηριακής πίεσης. Για να το κάνετε ακόμα πιο υγιεινό, προσθέστε μια φέτα λεμονιού.

Σολομός και γλυκοπατάτα
Το ψάρι αποκαλείται συχνά «τροφή του εγκεφάλου», αλλά είναι επίσης καλό για τη μέση σας. Τα ωμέγα-3 λιπαρά του μπορεί να σας βοηθήσουν να χάσετε σωματικό λίπος και ο σολομός είναι μια κορυφαία πηγή. Επιπλέον, έχει 17 γραμμάρια πρωτεΐνης. Το σερβίρετε με μια ψητή γλυκοπατάτα για ένα χορταστικό αλλά ελαφρύ γεύμα, με μόλις 112 θερμίδες.

Γιαούρτι και σμέουρα
Αυτή η κρεμώδης απόλαυση μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση της καύσης λίπους. Έρευνες δείχνουν ότι οι άνθρωποι που λαμβάνουν περισσότερο ασβέστιο και βιταμίνη D ως μέρος ενός προγράμματος απώλειας βάρους χάνουν περισσότερο λίπος από εκείνους που δεν παίρνουν. Αναζητήστε λοιπόν ένα γιαούρτι εμπλουτισμένο με βιταμίνη D, το οποίο σερβίρει περίπου το 35% του συνόλου του ασβεστίου που χρειάζεστε την ημέρα. Συμπληρώστε με μισό φλιτζάνι σμέουρα για γλυκύτητα και 4 γραμμάρια φυτικών ινών.

Μανιτάρια και μοσχαρίσιος κιμάς
Μπορείτε να φάτε μπιφτέκια και να χάσετε βάρος, το κλειδί ωστόσο είναι να αντικαταστήσετε τουλάχιστον το 50% του κρέατος με ψιλοκομμένα ή αλεσμένα μανιτάρια. Με μόνο 16 θερμίδες το φλιτζάνι, μπορούν να ελαφρύνουν κάθε πιάτο που παρασκευάζεται με κιμά χωρίς να τσιγκουνεύεται στη γεύση. Μπορούν επίσης να σας βοηθήσουν να διατηρήσετε τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας σταθερά, κάτι που βοηθά στη συγκράτηση της λαχτάρας για γλυκό.

Ελαιόλαδο και κουνουπίδι
Με μόλις 27 θερμίδες το φλιτζάνι, το κουνουπίδι είναι μια τροφή φιλική προς τη διατροφή. Έχει επίσης χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη (GI),.Μια μελέτη έδειξε ότι τα λαχανικά με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη οδήγησαν σε μεγαλύτερη απώλεια βάρους από τα πιο αμυλώδη, όπως ο αρακάς και το καλαμπόκι. Περιχύστε το ψιλοκομμένο κουνουπίδι με ελαιόλαδο και καβουρδίστε το. Τα λίπη του ελαιολάδου μπορούν να περιορίσουν την όρεξή σας κάνοντας σας να αισθάνεστε χορτάτοι.

Φιστίκια Αιγίνης και μήλο
Χρειάζεστε ένα μεσημεριανό σνακ; Αυτός ο συνδυασμός προσφέρει πρωτεΐνες, υγιή λίπη και φυτικές ίνες για να διώξετε την πείνα. Με περίπου 160 θερμίδες για 50, φιστίκια Αιγίνης, είναι ένας από τους ξηρούς καρπούς με τις χαμηλότερες θερμίδες. Επιπλέον, είναι συνήθως συσκευασμένα στο καβούκι τους, κάτι που μπορεί να σας επιβραδύνει και να σας εμποδίσει να μασουλήσετε άσκοπα. Το μήλο προσθέτει γλυκύτητα και τραγανότητα στη λιχουδιά σας, μαζί με 4 γραμμάρια φυτικών ινών.

Ψάρια, τορτίγια ολικής αλέσεως και σάλτσα
Ένας από τους κύριους λόγους που αποτυγχάνουν οι προσπάθειες απώλειας βάρους είναι η γεύση. Η κατανάλωση ήπιων τροφών σε κάθε γεύμα μπορεί να οδηγήσει σε υπερφαγία πρόχειρου φαγητού. Επομένως, είναι σημαντικό να έχετε υγιεινά, γευστικά πιάτα. Τα τάκο ψαριών είναι ένα τέλειο παράδειγμα: Φτιάξτε τα με λευκό ψάρι για άπαχη πρωτεΐνη και μια τορτίγια ολικής αλέσεως για φυτικές ίνες. Συμπληρώστε τα με λίγη σάλτσα για επιπλέον βιταμίνες.

Μαύρη σοκολάτα και αμύγδαλα
Το να μην τρως γλυκά ακούγεται είναι ένας καλός τρόπος για να χάσεις κιλά. Η πλήρης απόρριψή τους όμως μπορεί να οδηγήσει σε υπερκατανάλωση τροφής. Με περίπου 7 γραμμάρια ζάχαρης ανα τετράγωνο, η μαύρη σοκολάτα είναι ένα επιδόρπιο που μπορείτε να αισθάνεστε καλά όταν τρώτε. Ο συνδυασμός του με αμύγδαλα με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες διατηρεί τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας σταθερά και αυτό μπορεί να σας κρατήσει ικανοποιημένους περισσότερο.

healthstories