Επικαιρότητα:

4 εποχιακές τροφές που είναι ιδανικές για δίαιτα

13 Αυγ. 2022 - 16:33 | Διατροφή
4 εποχιακές τροφές που είναι ιδανικές για δίαιτα

Οι περισσότεροι άνθρωποι αρχίζουν κάποια δίαιτα την άνοιξη για να υποδεχτούν το καλοκαίρι με ανανεωμένη διάθεση και πιο όμορφη σιλουέτα. Αν θέλετε να χάσετε κιλά ακολουθώντας μια υγιεινή διατροφή, καλό είναι να προσθέστε στο καθημερινό μενού τροφές της άνοιξης και του καλοκαιριού που ενισχύουν τον μεταβολισμό χαρίζουν ενέργεια.

Δαμάσκηνα
Τα δαμάσκηνα έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C ενώ είναι και μία πλούσια πηγή αντιοξειδωτικών, ιδανικά για όσους προσπαθούν να χάσουν κιλά και να ακολουθήσουν μια υγιεινή διατροφή.

Ρόκα
Η ρόκα υπερισχύει από τα άλλα φυλλώδη λαχανικά αφού περιέχει 8 φορές περισσότερο ασβέστιο, 5 φορές περισσότερες βιταμίνες A, C και Κ και 4 φορές περισσότερο σίδηρο. Επιλέξτε το για τις σαλάτες σας ή το σάντουιτς, για συνοδευτικό στο γεύμα ή για σνακ. 

Ιπποφαές
Το ιπποφαές ανθίζει την άνοιξη κι αποτελεί την υψηλότερη φυσική πηγή σε ωμέγα-7 λιπαρά οξέα, καθώς και σε βιταμίνες, ανόργανα άλατα και πάνω από 190 θρεπτικά συστατικά.

Νεαροί βλαστοί
Οι νεαροί βλαστοί από λάχανα ή μπιζέλια αυτή την εποχή δεν κάνουν μόνο πιο γευστικές τις σαλάτες αλλά μας δίνουν φυτικές ίνες, βιταμίνες Α, Β, C, και Ε αλλά και ενέργεια που ενισχύει την απώλεια βάρους.

tromaktiko