Αυτά τα φρούτα που περιέχουν την περισσότερη ζάχαρη

24 Ιουλ. 2022 - 16:12 | Διατροφή
Αυτά τα φρούτα που περιέχουν την περισσότερη ζάχαρη

Τα φρούτα αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι μιας ισορροπημένη διατροφής, όπως επίσης και βασικό υλικό σε δίαιτες για απώλεια βάρους. Είναι πηγή ενέργειας και ευεξίας καθώς περιέχουν πολλά θρεπτικά συστατικά, όπως φυτικές ίνες, συμπλέγματα βιταμινών, μετάλλων και ιχνοστοιχείων, τα οποία είναι απαραίτητα για την διατήρηση της υγείας του οργανισμού και την πρόληψη πολλών ασθενειών. Η καθημερινή κατανάλωση δύο ή περισσότερων μερίδων φρούτων είναι καίριας σημασίας για την ρύθμιση του σωματικού βάρους, την σωστή λειτουργία του εντέρου και την αποφυγή προβλημάτων σχετικά με την πέψη. Με λίγα λόγια τα φρούτα είναι υγεία και πρέπει να καταναλώνονται σε αφθονία.

Βέβαια, δεν είναι όλα τα φρούτα "αθώα", όσον αναφορά τα επίπεδα σακχάρου που περιέχουν. Σαφώς και παραμένουν υγιεινά, όμως μερικά φρούτα έχουν υψηλή περιεκτικότητα φυσικής ζάχαρης. Η τελευταία χωρίζεται σε τρεις τύπους: την φρουκτόζη, την γλυκόζη και την σουκρόζη και μετατρέπεται σε ενέργεια, σε αντίθεση με την τυποποιημένη ζάχαρη και τα γλυκαντικά που απορροφώνται γρηγορότερα από το σώμα, ενισχύοντας το αίσθημα πείνας. Έτσι, αν πρέπει να προσέχεις την κατανάλωση ζάχαρης από όπου και αν προέρχεται, η παρακάτω λίστα με τα φρούτα που περιέχουν αρκετή ζάχαρη σίγουρα θα σου φανεί χρήσιμη.

 1. Μάνγκο

Ένα μάνγκο μπορεί να περιέχει έως και 45 γραμμάρια ζάχαρης, κάτι που αποτελεί πρόβλημα αν προσπαθείς να χάσεις βάρος. Για αυτό καλύτερα να μην το φας ολόκληρο, αλλά να προτιμήσεις λίγα κομμάτια του τη μια μέρα, και τα υπόλοιπα μια άλλη.

2. Σταφύλια

Ένα φλιτζάνι σταφύλια έχει 23 γραμμάρια ζάχαρης, εξ'ού και η λαχταριστή γεύση τους. Ένας καλός τρόπος να μην τα απαρνηθείς είναι είτε να καταναλώσεις μικρότερη μερίδα αυτών, είτε να τα επιλέξεις σαν ένα ολοκληρωμένο σνακ.

3. Κεράσια

Είναι γλυκά και ζουμερά και το ένα φλιτζάνι αυτών μπορεί να φτάσει και τα 18 γραμμάρια ζάχαρης. Έτσι το να γεμίσεις ένα μεγάλο μπολ με κεράσια δεν είναι σοφή επιλογή, αφού θα σε κάνει να χάσεις το μέτρημα.

4. Αχλάδι

Τα αχλάδια και τα μήλα είναι αναπόσπαστο κομμάτι του φθινοπώρου. Όμως τα πρώτα, σε μεσαίο μέγεθος, έχουν 17 γραμμάρια ζάχαρης. Κατανάλωσε μόνο ένα κάθε φορά αν επιθυμείς να απαλλαγείς από περιττά κιλά.

5. Καρπούζι
Και το καρπούζι περιέχει την ίδια ποσότητα ζάχαρης με ένα μεσαίο αχλάδι. Αρκέσου σε μια με δύο φέτες αν δεν θέλεις να το παρακάνεις.

6. Σύκα

Δύο σύκα μεσαίου μεγέθους διαθέτουν 16 γραμμάρια ζάχαρης. Είναι ένα γευστικό σνακ που μπορείς να το συνδυάσεις με λίγο κίτρινο τυρί και κράκερ.

7. Μπανάνα
 Μια μέτρια μπανάνα περιέχει 14 γραμμάρια ζάχαρης επομένως μπορείς να τρως άφοβα μαζί με το πρωινό ή το ενδιάμεσο γεύμα.

shape.gr