Πέντε χριστουγεννιάτικα cocktails και πού θα τα πιείτε

23 Δεκ. 2016 - 07:35 | Διασκέδαση
Πέντε χριστουγεννιάτικα cocktails και πού θα τα πιείτε

Τα αγαπημένα μας μπαρ στο κέντρο της Αθήνας, και όχι μόνο, γιορτάζουν τα Χριστούγεννα δημιουργώντας cocktail lists εμπνευσμένες από την εορταστική περίοδο.

Με ονόματα και γεύσεις που παραπέμπουν σε γιορτές, χριστουγεννιάτικη διακόσμηση και πληθώρα σε happenings μας βάζουν σε εορταστικό mood το καθένα με τον τρόπο του.

The Trap

xrstg-the-trap

«Κρυμμένο» στη στοά επί της Όθωνος, στην Πλατεία Συντάγματος, το The Trap ξεχωρίζει για τον ιδιαίτερο χώρο του που συνδυάζει στοιχεία παριζιάνικου μπιστρό και αυθεντικού αμερικάνικου μπαρ, με τέτοιο τρόπο ώστε να μην μοιάζει «βαρύ» αλλά να παραμένει κλασικό και διαχρονικό.

Διατηρώντας κάποια σημεία του χώρου ανέπαφα από την προηγούμενη χρήση του –εντύπωση προκαλεί η ζωγραφισμένη στο χέρι γύψινη οροφή– διαθέτει έναν μικρό (τόσο… όσο) και cozy χώρο και δίνει ιδιαίτερη έμφαση στα cocktails. Στη λίστα του θα βρεις κάποια signature cocktails καθώς και προτάσεις που ανανεώνονται και αναγράφονται στον μαυροπίνακα.

Για την εορταστική περίοδο, λοιπόν, και μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου λαμβάνει χώρα το «The Miracle in Athens ένα pop up bar που δημιουργήθηκε με σκοπό το The Trap και οι φίλοι του να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα με μία λίστα με festive, signature cocktails –κάποια θα σερβίρονται και σε χριστουγεννιάτικα ποτήρια– και μια σειρά εκδηλώσεων, πάρτι και εκπλήξεων που μας βάζουν σε εορταστικό mood σε καθημερινή βάση.

Πληροφορίες

Όθωνος 10, τηλ. 210 3215561, fb page: The Trap

Barreldier

xrstg-barreldier

O Mario, ιθύνων νους της πολυσυζητημένης φιλοσοφίας και μπάρας του αγαπημένου Barreldier στη Στοά Μπολάνη, είναι ανήσυχο πνεύμα και μας το αποδεικνύει κάθε φορά που τον βρίσκουμε πίσω από αυτήν. Για τα Χριστούγεννα μας επιφύλαξε, φυσικά, ακόμη μία έκπληξη καθώς διαμόρφωσε μία ειδική cocktail list με ονόματα εμπνευσμένα από την εορταστική περίοδο την οποία θα αναπολούμε και την μη εορταστική περίοδο.

Με έμφαση, για ακόμη μία φορά στην πρώτη ύλη, παρασκευασμένα με ιδιαίτερη μαεστρία και χειροποίητα bitters και σιρόπια από τον ίδιο κερδίζουν σίγουρα τις εντυπώσεις και των πιο απαιτητικών.

Δοκιμάζουμε, λοιπόν τα Little Drummer (gin, λικέρ κεράσι, γλυκό βερμούτ), Mistletoe (ουίσκι bourbon, πουρές μήλου, κάρδαμο, μπράντι βερύκοκο, μέλι, φρέσκος χυμός λεμόνι), The Grinch (dry βερμούτ, prosecco, φρέσκος χυμός ρόδι, φρέσκος χυμός λεμόνι), White Snow (τζαμαϊκανό ρούμι, αυγό, βανίλια, γάλα καρύδας) και ευχόμαστε καλά Χριστούγεννα και καλή Πρωτοχρονιά με ένα ή και περισσότερα από αυτά.

Πληροφορίες 

Βουλής 7, Στοά Μπολάνη, τηλ. 210 3254711, fb page: Barreldier

Noel

xrstg-noel

Το πιο Χριστουγεννιάτικο μαγαζί της πόλης, όνομα και πράγμα, για την εορταστική περίοδο δεν θα μπορούσε να μας αφήσει παραπονεμένους.

Έτσι, εκτός από την άκρως εντυπωσιακή διακόσμηση η οποία παραπέμπει σε χριστουγεννιάτικο χωριό, ζωντανεύοντας τα πιο όμορφα και αγαπημένα μας παιδικά παραμύθια των εορτών, έχει δημιουργήσει μια ειδική cocktail list με ονομασίες εμπνευσμένες από τα Χριστούγεννα.

Christmas Margarita (παλαιωμένη τεκίλα, σιρόπι μπαχαρικών, λικέρ πορτοκάλι, λάιμ, bitters Rim από μπισκότο και αλάτι), Rudolph's Punch (μπέρμπον, κολοκύθρα, λεμόνι, γάλα αμυγδάλου, αγαύη και bitters), Santa with Apples (μπλεντ από ρούμια, λεμόνι, σιρόπι μπαχαρικών και αφρώδης μηλίτης), Walking in the Golden Snow (ουίσκι, λικέρ των Χριστουγέννων, ελαιοσάκχαρα λεμονιού, σέρι και σόδα), Let ti Snow (σλοέ τζιν, μπράντι, αγαύη, μια ιδέα από ουίσκι Talisker, bitters και ζεστό νερό) οι προτάσεις των noelves του Noel.

Πληροφορίες 

Κολοκοτρώνη 59Β, τηλ. 211 2159534, fb page: Noel