Επικαιρότητα:

Το μυστικό για να έχετε μαλακές και αφράτες πετσέτες σαν τα ξενοδοχεία

23 Νοε 2023 - 10:06 | Χρήσιμες συμβουλές
Το μυστικό για να έχετε μαλακές και αφράτες πετσέτες σαν τα ξενοδοχεία

Πολλοί από εσάς θα έχετε αναρωτηθεί πώς είναι δυνατόν στα ξενοδοχεία να διατηρούν τις πετσέτες «φρέσκες και μαλακές» παρότι τις πλένουν τόσο συχνά, με ειδικούς να δίνουν τις απαντήσεις τους ώστε να απολαμβάνετε και στο σπίτι σας μία αντίστοιχη άνεση και ποιότητα.

Σύμφωνα με την βρετανική Mirror, εξήγησε πως το μυστικό για να δημιουργήσετε αυτήν την ξεχωριστή αίσθηση ποιότητας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λευκό ξύδι, ένα προϊόν που υπάρχει σε όλα τα νοικοικυριά.

Μάλιστα επισημαίνεται ότι ένα μπουκάλι λευκό ξύδι είναι ιδιαίτερα οικονομικό ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί στη μαγειρική και τον καθαρισμό με διάφορους τρόπους. Περιέχει οξικό οξύ, είναι αρκετά «μαλακό» και απίθανο να βλάψει τα υπόλοιπα οικιακά αντικείμενα, αλλά μπορεί να διασπάσει βακτήρια και λεκέδες.

 
Όπως τονίζει ο ειδικός, θα πρέπει να χρησιμοποιείτε δύο έως τρία φλιτζάνια στο πλυντήριό σας και πρόσθεσε πως «προϊόντα όπως λευκό ξύδι, χλωρίνη και επιπλέον μαλακτικό για υφάσματα είναι μερικοί από τους τρόπους για να δώσετε στις πετσέτες μια νέα ζωντάνια».

Αυτή η συμβουλή θα μπορούσε να δώσει παράταση στη διάρκεια ζωής των πετσετών σας. «Οι πετσέτες πρέπει να αντικαθίστανται κάθε δύο χρόνια, αλλά μπορεί να επιβιώσουν λίγους μήνες περισσότερο χρησιμοποιώντας αυτές τις χρήσιμες συμβουλές».

Μάλιστα μπορείτε να ρίξετε το ξύδι στο συρτάρι που μπαίνει το μαλακτικό είτε κατευθείαν στον κύλινδρο όπου γίνεται το ξέβγαλμα.