Επικαιρότητα:

Πέτρος Φυσσούν: Πώς επέλεξε να γίνει καλόγρια η κόρη μεγάλου ηθοποιού

12 Δεκ. 2016 - 13:48 | Show Biz
Πέτρος Φυσσούν: Πώς επέλεξε να γίνει καλόγρια η κόρη μεγάλου ηθοποιού

Πέρασαν 12 χρόνια από τότε που πήρε την απόφαση-σοκ να ενδυθεί το ιμάτιο της μοναχής, αγνοώντας ίσως για πρώτη φορά τις παρακλήσεις του πατέρα και της μητέρας της. Εκείνη την εποχή, λένε φίλοι του ηθοποιού, η καρδιά του Πέτρου Φυσσούν ράγισε για πρώτη φορά, όταν την αποχαιρέτησε αποδεχόμενος την επιθυμία της.

Από τότε πέρασαν 12 χρόνια μέχρι η Αννια να εμφανιστεί ξανά ως μοναχή Πορφυρία στο τελευταίο «αντίο» του πατέρα της, με το πρόσωπό της σφιγμένο από τον πόνο.

Η μοναχή Πορφυρία ήταν ο τελευταίος άνθρωπος που είδε ο ηθοποιός προτού κλείσει τα μάτια του…

Στις αρχές του 2000 η Αννια ήταν μια ταλαντούχα κοπέλα που έκανε τα πρώτα της βήματα στο θεατρικό σανίδι. Μάλιστα τα δημοσιεύματα στην αρχή της δεκαετίας μιλούσαν για μια νεαρή ηθοποιό που τιμά όσο τίποτε άλλο τον πατέρα της Πέτρο Φυσσούν, αλλά και τον παππού της Κώστα Χατζηχρήστο, με το ήθος και το ταλέντο της στην υποκριτική. Από πολύ μικρή ηλικία είχε μια ευγένεια και συστολή που την έκαναν να ξεχωρίζει. 

Η ανάγκη της να έρθει σε επαφή με τα θεία, με μια ανώτερη δύναμη, την οδήγησε ήδη από τα εφηβικά της χρόνια να αναζητά το νόημα της ζωής και το νόημα της ύπαρξης γενικότερα. Ετσι, πριν από 12 χρόνια πήρε τη μεγάλη απόφαση. Αυτό που έκαιγε μέσα της γαλήνευε μόνο με την προσφορά και την προσευχή, οδηγώντας την σε έναν μοναχικό δρόμο προκειμένου να βρει την ηρεμία της ψυχής της. Αποφάσισε να ακολουθήσει αυτό τον δρόμο όσο δύσκολος και κακοτράχαλος κι αν φάνταζε, με την ελπίδα ότι στο τέλος του υπάρχει μόνο η σωτηρία του Θεού. Ηταν τότε που ανακοίνωσε στους γονείς της ότι η ζωή της δεν της ανήκει και ότι στο εξής θα αφιερωθεί στον Χριστό. Τους το είπε ξαφνικά ένα απόγευμα, λέγοντάς τους χαρακτηριστικά ότι θα γίνει «δούλη του Κυρίου».