Και όμως υπάρχουν λόγοι για να μην κάνετε μπάνιο κάθε μέρα!

24 Μαρ. 2016 - 08:45 | Υγεία
Και όμως υπάρχουν λόγοι για να μην κάνετε μπάνιο κάθε μέρα!

Λιγότερο από έναν αιώνα πριν ήταν φυσιολογικό οι άνθρωποι να κάνουν μπάνιο μία φορά την εβδομάδα. Αν και δεν υπάρχουν κανόνες για το πόσο συχνά πρέπει κάποιος να μπαίνει στην μπανιέρα του, φαίνεται πως το πολύ συχνό ντους δεν κάνει και πολύ καλό. Αν πιστεύετε πως το να μην πλένεστε κάθε μέρα είναι κάτι αρνητικό και ένδειξη μη καθαριότητας, σύμφωνα με έρευνα πέντε λόγοι  ανατρέπουν αυτά που ξέραμε και μας κάνουν να σκεφτούμε  διπλά πριν μπούμε για μπάνιο

1.Στεγνώνει το δέρμα

Όσο λιγότερο εκθέτουμε το δέρμα σε ζεστό νερό, τόσο καλύτερα, ειδικά αν έχουμε ευαίσθητη επιδερμίδα. Παράλληλα, με το να πλενόμαστε καθημερινά, αφαιρούμε από το δέρμα μας τα φυσικά έλαια και τα υγιή βακτήρια που το προστατεύουν.

2.Τα ρούχα μας προστατεύουν

Το μεγαλύτερο μέρος του σώματός  καλύπτεται από ρούχα, οπότε δεν έρχεται σε άμεση επαφή με το περιβάλλον, Τυχόν βακτήρια ή ιοί, που ερχόμαστε σε επαφή γίνεται μέσω των χεριών, τα οποία και πλένουμε αρκετά συχνά.

3. Ας εμπιστευτούμε τα προϊόντα

Το αποσμητικό και τα ξηρά σαμπουάν μπορούν να εξασφαλίσουν μία ακόμα μέρα χωρίς ντους. Ας τα χρησιμοποιήσουμε.

4.Κάνουμε οικονομία

Με το να μην κάνουμε ντους κάθε μέρα, κάνουμε καλό τόσο στο περιβάλλον, όσο και στην τσέπη σας καθότι η κατανάλωση νερού είναι μικρότερη.

5.Δεν χάνουμε και χρόνο

Για να κάνουμε ντους, χρειαζόμαστε τουλάχιστον 15 με 20 λεπτά. Αυτή την ώρα θα μπορούσαμε να την αφιερώσετε στον εαυτό μας, κάνοντας κάτι άλλο, όπως να πάμε στο κομμωτήριο ή να βγάλουμε βόλτα τον σκύλο