Επικαιρότητα:

Έξι πράγματα που θα σου συμβούν αν δεν πίνεις αρκετό νερό!

23 Μαρ. 2016 - 17:23 | Υγεία
Έξι πράγματα που θα σου συμβούν αν δεν πίνεις αρκετό νερό!

Σήμερα είναι η Παγκόσμια Ημέρα Νερού. Αυτή ημέρα γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 22 Μαρτίου, όπως αποφασίσθηκε για πρώτη φορά στη συνδιάσκεψη του ΟΗΕ για το Περιβάλλον και την Ανάπτυξη, στο Ρίο ντε Τζανέιρο, στις 22 Δεκεμβρίου του 1992.

Παρακάτω το queen.gr, παρουσιάζει 6 πράγματα που συμβαίνουν στο σώμα σου αν δε λαμβάνεις επαρκείς ποσότητες νερού, έτσι ώστε να σε πείσουμε να το βάλεις για τα καλά στη ζωή σου. Πάμε να τα δούμε:

1. Κακός μεταβολισμός: Σύμφωνα με έρευνες για το βιβλίο The Water Secret, ο βασικός μεταβολικός ρυθμός ενός ανθρώπου (δηλαδή ο αριθμός των θερμίδων που καίει χωρίς να γυμνάζεται) αυξάνεται όταν ο οργανισμός είναι καλά ενυδατωμένος. Αν θέλεις, λοιπόν, έναν έξτρα σύμμαχο στη μάχη σου με τα περιττά κιλά, τότε φρόντισε να καταναλώνεις πάνω από 2 λίτρα νερό τη μέρα!

2. Τρως περισσότερο: Έρευνα του Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας και Νερού στις ΗΠΑ απέδειξε ότι όσοι πίνουν δυο ποτήρια νερό πριν από κάθε γεύμα, τείνουν να καταναλώνουν μικρότερες ποσότητες φαγητού, με αποτέλεσμα να λαμβάνουν περίπου 75 με 90 λιγότερες θερμίδες από εκείνους που δεν έχουν αυτή τη συνήθεια.

3. Αυξάνονται οι πιθανότητες για προβλήματα υγείας: Τα αποτελέσματα διαφόρων ερευνών έχουν δείξει πως η σωστή και επαρκής ενυδάτωση του οργανισμού μειώνει τις πιθανότητες εμφάνισης παθήσεων όπως οι πέτρες στα νεφρά, ο καρκίνος του ουροποιητικού συστήματος και του εντέρου, αλλά και οι καρδιακές προσβολές.

4. Κακή διάθεση: Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Tufts, ζήτησαν από μια ομάδα αντρών και γυναικών να κάνουν δυναμική αεροβική άσκηση για 60-75 λεπτά χωρίς να έχουν πιει αρκετό νερό. Το ίδιο workout κλήθηκε να κάνει κι άλλη μια ομάδα που είχε καταναλώσει επαρκείς ποσότητες νερού. Η έρευνα απέδειξε πως όσοι δεν είχαν πιει άφθονο νερό ένιωθαν σε μεγαλύτερο ποσοστό κουρασμένοι, νευρικοί ή θλιμμένοι.

5. Περισσότερες ρυτίδες: Στο βιβλίο «The Water Secret» του Αμερικανού γιατρού Howard Murad, τονίζεται επίσης ότι όταν πίνεις αρκετό νερό η επιδερμίδα σου είναι πιο λεία και απαλή, με λιγότερες ρυτίδες και λεπτές γραμμές. Το νερό, λοιπόν, εκτός από τη γραμμή σου, φροντίζει και την επιδερμίδα σου.

6. Περισσότεροι πονοκέφαλοι: Κατά καιρούς πολλές έρευνες έχουν αποδείξει πως η αφυδάτωση είναι από τις επικρατέστερες αιτίες για τους συχνούς πονοκεφάλους. Η αφυδάτωση οδηγεί σε κακή κυκλοφορία του αίματος στον εγκέφαλό σου η οποία θα σου επιφέρει εναλλαγές στη διάθεσή σου.

Για να αποφύγεις όλα τα παραπάνω, έχε πάντοτε μέσα στην τσάντα σου ένα μπουκαλάκι νερό και φρόντιζε να το αδειάζεις (καταναλώνοντάς το φυσικά) και να το γεμίζεις αρκετές φορές μέσα στην ημέρα!